THUIS WONEN

Zomerzoet

Hoewel het officieel natuurlijk nog lente is, lijkt de zomer echt al te zijn begonnen. Wat heerlijk deze temperaturen en het fijne zonnetje. Van fonQ kreeg ik vier verschillende vazen om lekker mee te stylen. Toen ik dit pakketje uitpakte vroeg manlief zich af wat ik met nóg meer vazen moest. Tja, als bloemenmeisje heb je nu eenmaal nooit genoeg vazen.

De bloemen die ik koos voor in de vazen zijn lekker zomers en, passend bij de poster uit het vtwonen posterboek, zomerzoet. Ik stelde een mix samen van plukkers onderweg en uit de tuin en losse bloemen van een nieuw ontdekte bloemist. Op loopafstand van ons huis, hoera! Mijn lievelingsbloem, de pioen, mocht uiteraard niet ontbreken. Ik geniet altijd enorm van de bloemenblogs die Lisanne van de Klift maakt en leer daardoor veel verschillende bloemennamen, ook zoek ik bloemen regelmatig op in de bloemenboeken die ik bij de kringloop vond. Zo leerde ik dat ik een zevenblad plukte en er vingerhoedskruid in onze tuin staat (of stond, want ik plukte ze dus). Ik stelde het boeket samen met verschillende zomerbloemen, onder andere kamille, een leeuwenbekje, een lelie, een violier, een kangoeroepootje, twee kleuren gerbera’s, craspedia’s (die gele bolletjes) en de bijzondere tropische nutan (ook wel speldenkussentje genoemd – leerde ik wederom via Lisanne).

Normaal gebruik ik een hoge doorzichtige vaas om een mooi veldboeket van losse bloemen in te zetten. Maar de vazen die ik voor deze blog gebruikte zijn allemaal verschillend van vorm en materiaal. Een leuke uitdaging dus om mee te stylen. De grote paperpulp vaas van Serax stond al een tijdje op mijn wishlist, heel geschikt voor een mooi veldboeket, maar ook samen met de andere vazen komt hij mooi tot zijn recht. De roze vaas van Bloomingville viel wat rozer uit dan ik mijn gedachten, maar wat staat hij mooi bij al die kleuren roze. De vaas van Pepe Heykoop is eigenlijk niet echt een vaas. Hij wordt geleverd in een mooie envelop en je vouwt ‘m zelf in elkaar. In de vaascover zette ik een glaasje met water. De groen doorzichtige vaas van Muuto is een mooie neutrale, ook deze vaas doet het goed in zijn eentje, maar hij kleurt ook heel fijn in deze styling bij het groene raamkozijn. Tussen alle mooie woonaccessoires in de webshop van fonQ zijn nog veel meer prachtige vazen te vinden.

 

De foto’s maakte ik op de oude werkbank die we via Marktplaats vonden. Uiteindelijk willen we de werkbank een plekje geven in de nieuwe keuken, maar die laat voorlopig nog even op zich wachten. Tot die tijd is het mijn favoriete fotoplekje (deze foto’s maakte ik er ook). Het raamkozijn dat op de werkbank staat is de nieuwste aanwinst voor ons huis. Gevonden in een brocante- en antiekwinkel in Schoonhoven – waar ik samen met Jorian een binnenkijker fotografeerde. Er stonden er vier, voor twintig euro. Gelukkig mocht ik er ook eentje kopen en kon hij bij Jorian in de auto mee. Afgelopen zondag namen we het kozijn mee naar huis. Manlief vroeg zich wederom af wat ik ermee moest, maar nu hij de foto’s zag vond hij het toch wel leuk. Ik ben er in elk geval heel blij mee.

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik ben lid van hun bloggersnetwerk en werk regelmatig met ze samen. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Rensina Steursma
  1 juni 2017

  Prachtige foto’s en wat een mooie bloemen allemaal bij elkaar!
  Vind je raam zo tof, en natuurlijk ook je werkblad…

 • Reageren
  Linda
  2 juni 2017

  Wat een heerlijke foto’s, om vrolijk van te worden! En die werkbank….. hij is gaaf en absoluut ontzettend fotogeniek! Mooie combi, zo met die kleurige bloemen, top!

 • Reageren
  Lizet
  17 juni 2017

  Heel mooi zo! Ben gek op wat bloemen in huis :-)

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up