THUIS WONEN

Zomers groen

Met de zomer in aantocht had ik zin en behoefte aan wat meer licht in huis. Nu is ons huis al vrij licht, maar de donkergroene muur in de woonkamer zorgde er toch voor dat het, als de zon niet scheen, wel erg donker werd. De donkere kleur moest daarom plaats maken voor een lichtere groene tint. We kozen voor de kleur Parallel van Histor. En wauw, dat hadden we eerder moeten doen. Het is zo’n fijne kleur groen, heel rustig en zacht, maar wel echt uitgesproken groen.

In samenwerking met Sweet Living, een webshop waar je veel mooie meubels van bekende merken als Bloomingville, House Doctor en Zusss vindt, mocht ik wat mooie items uitzoeken waarmee ik lekker aan de slag kon om de woonkamer mee af te stylen.

Ik koos voor een crèmekleurig macramé kussen, met de macramé hangertrend heb ik niet zoveel, maar in een kussen vind ik de knooptechniek wel weer heel mooi. Het kussen is lekker groot en staat mooi bij de verzameling kussens die ik al op de bank had liggen (o.a. van H&M home, HK Living, uit Marrokko en van Binti Home). Ook het plaid (van Loods 5) komt bij de nieuwe muurkleur weer mooi tot zijn recht.

Op de plank boven de bank haalde ik de harde zwarte accessoires weg. Ik verving ze door lichtere kleuren en zomerse materialen zoals de rotan spiegel en het vissenvaasje. Op het oude dienblad maakte ik een moodboad van ansichtkaarten en een poster uit vtwonen.

Tegenover de bank staat al een poosje een bruine leren vlinderstoel. Een fijn plekje om in te zitten als er bezoek is, maar ook handig om even te verplaatsen naar de andere kant van de kamer – naar de openslaande deuren – om binnen in het zonnetje te zitten terwijl de tuin nog niet af is. Het voorste kussen op de stoel van House Doctor is via Sweet Living.

Op de kist plaatste ik het groene raamkozijn wat ik al eerder liet zien, hier staat hij voorlopig ook erg mooi. In de vaas van Bloomingville via Sweet Living zette ik een blad van de Monsteraplant, die naast de kist staat in een rotan mand van Dille & Kamille. De combinatie van groen met rotan zorgt voor een fijne zomerse sfeer. Wat mij betreft mag die zomer nog wel even aanhouden, wij zijn er klaar voor!

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met Sweet Living Shop. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Inge
  29 augustus 2017

  Mooi geworden. Fijne combinatie van kleur & textuur!

 • Reageren
  Rianne
  8 september 2017

  Wat een prachtige inrichting! Zo zou ik het ook wel willen! Helaas niet veel zomers meer te zien deze week, maar ik vind de foto’s juist ook heel knus en herfstachtig ogen! Maar misschien komt dat meer door de tijd van het jaar nu ;)

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up