PERSOONLIJK

Life update oktober 2016

Zo, dat is een tijd geleden! Niet zonder reden, zoals je aan de titel van deze post wel kunt zien is er de afgelopen tijd veel gebeurd, en er gaat ook nog veel gebeuren! Hoogste tijd voor een persoonlijke update zodat je weet waarom het hier zo stil is – maar daar komt verandering in hoor, beloofd!

New job
Zoals je misschien wel weet werk als freelance woon- en lifestyleredacteur en stylist en doe daarvoor verschillende klussen, tot nu toe vooral voor Flair waar ik ooit begon als stagiaire. Misschien heb je het wel meegekregen; wegens bezuinigingen is er veel veranderd op de redactie van Flair, veel redactiewerkzaamheden zijn verhuisd naar ons buurland België. Hierdoor werden veel redactieleden ‘overbodig’, gelukkig kon ik blijven maar mijn taken veranderden zo dat ik er steeds minder plezier in had. Ik nam een moeilijke beslissing; ik nam afscheid van het blad waar ik mij ooit zo thuis voelde, waar ik dacht mijn ‘droombaan’ gevonden te hebben. Dit afscheid voelde als een opluchting, het was goed geweest en ik kreeg er veel rust door. Gelukkig had ik ondertussen al wat andere opdrachten lopen, bijvoorbeeld voor Margriet. Daarnaast kon ik drie dagen per week aan de slag om het online magazine van de meiden van The Green Happiness op te pakken. Je bent ze vast tegengekomen in het nieuws afgelopen weken, het was een roerige, maar daardoor ook interessante tijd. Ik mocht mee naar Denemarken om daar te koken voor hun nieuwste boek en op dit moment gaan we de website weer een fijne nieuwe boost geven. Tot ik in november met verlof ga…

Zwanger
Met verlof ja, want, ik ben zwanger! Eind december verwachten Jasper en ik een klein meisje! De eerste drie maanden voelde ik me niet echt lekker, maar gelukkig kon ik het goed verborgen houden voor mijn destijds nog Flair-collega’s. Nu gaat het supergoed, ik ben af en toe wat moe, maar mij hoor je verder niet klagen. Het is zó bijzonder om leven in je te voelen groeien, daarnaast ik het ook nog heel onwerkelijk. Doordat ik zo druk ben geweest met enorm veel andere dingen ‘vergeet’ ik mijn zwangerschap wel eens. Maar als ik dan na een drukke dag ’s avonds op de bank zit of in bed lig dan voel ik ineens dat kleine meisje bewegen! Ondertussen verzamel ik allerlei moois voor haar kamertje en wordt de garderobe van m’n mini-me steeds groter. Inmiddels zijn al die (voornamelijk roze) spulletjes ingepakt in een verhuisdoos, daarover straks meer!

Afstuderen
Omdat ik graag afgestudeerd wil zijn voor ons kindje komt heb ik de laatste maanden van het studiejaar heel hard gewerkt om mijn masterscriptie ein-de-lijk af te maken. Helaas was de scriptie nog niet voldoende en moet ik een nieuwe versie inleveren. Daar baal(de) ik natuurlijk ontzettend van, maar ik begreep de kritiek en ben nog moed aan het verzamelen om er straks opnieuw in te duiken. Hij komt af hoor, ooit!

vtwonen blogmagazine
In april kreeg ik een superleuke mail van de redactie van vtwonen of ik mee wilde werken aan hun blogmagazine dat in augustus zou verschijnen. Dat wilde ik natuurlijk heel graag! Toen het blogmagazine vorig jaar verscheen heb ik stiekem met mezelf afgesproken dat ik in de volgende editie zou staan én dat is dus nu zo. Ik leverde mijn favoriete woonitems, hotspots en meer aan en de redactie van vtwonen ging ermee aan de slag. Het resultaat is supermooi geworden, ik ben er heel blij mee en ook wel een beetje trots op! Van de redactie ontving ik een stapel exemplaren van het blogmagazine om uit te delen, mocht je ‘m dus nog niet hebben, stuur me dan even een mailtje met je adres, ik stuur je er graag eentje toe!

Trouwen
Alsof het allemaal nog niet genoeg was besloten Jasper en ik ook nog ‘even’ te trouwen. We hadden het er al vaak over gehad, maar hadden nooit zoveel haast. Toch vond ik het wel erg fijn om te trouwen voor ons kindje in december komt. Op vakantie in Barcelona (in juni) ging Jasper officeel op zijn knie en nadat we terug kwamen hebben we onze plannen concreet gemaakt. We wilden het vooral klein en lowbudget houden, met een klein groepje mensen en een niet-volgeplande dag. Dat is helemaal gelukt. Op 22 september heeft de tante van Jasper ons getrouwd in bijzijn van onze liefste familie en vrienden in de tuin van mijn moeder. Het was precies zoals we het ons hadden voorgesteld. Hoe we de bruiloft in twee maanden en lowbudget hebben kunnen organiseren zal ik later in een aparte post met jullie delen. Voor nu moeten jullie het doen met de foto’s gemaakt door Ilse van IN-fotodesign.

Verhuizen
Omdat we, met ons kleine meisje straks, graag wat dichterbij onze families willen wonen gaan we deze maand nog verhuizen naar ons nieuwe huis in Zwolle! Vanaf mei hebben we veel huizen bezichtigd, op verschillende huizen geboden, afspraken gehad met hypotheekadviseurs, nog meer huizen bekeken, nog meer biedingen gedaan en uiteindelijk vonden we ons nieuwe huis. Na een paar zenuwslopende weken waarin we elk moment konden horen of de koop door kon gaan hoorden we afgelopen week dat we per 1 november de sleutel krijgen van onze jaren-30-woning in Assendorp, een van de leukste wijken van Zwolle! We kijken er erg naar uit om straks in Zwolle, dicht bij familie en vrienden (Jasper en ik komen allebei uit de omgeving van Zwolle) te wonen. Voor we in het huis kunnen wonen moet er nog wel het een en ander opgeknapt worden (een nieuwe vloer en een nieuwe badkamer bijvoorbeeld). De laatste weken spendeer ik daarom elk vrij uurtje op Pinterest om inspiratie op te doen voor ons nieuwe huis. Ik ga jullie uiteraard meenemen in ons nieuwe-huis-avontuur!

Tot snel! xoxo

Bewaren

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Miranda
  18 oktober 2016

  Jeetje wat een onzettende open en leuk blog zeg en gefeliciteerd met alles wat er gebeurd is en gaat gebeuren, geweldig! Succes met alles en veel geluk!

  • Reageren
   MIranda
   24 oktober 2016

   Hai, ik had je ook nog een mailtje gestuurd omdat ik interesse had in het VT Wonen Blogmagazine. Groetjes.

 • Reageren
  Stella
  18 oktober 2016

  Prachtige foto’s van jullie dag! Wauw!
  En niet gek toch als er zoveel in je leven gebeurd dat je blog even op stil staat?
  Leuk in elk geval iets weer van je te horen. Geniet van deze intense maar ook leuke tijd <3

 • Reageren
  Elly
  18 oktober 2016

  Wow wat een hoop leuke veranderingen.
  Een paar keer GEFELICITEERD!
  Geniet van alles en je studie komt straks wel weer.
  Leuk weer wat van je te lezen en ik blijf je volgen bij al dit leuks.

 • Reageren
  Jeanette Renting
  18 oktober 2016

  Gefeliciteerd met jullie huwelijk en met jullie baby-op-komst.
  Welkom in onze prachtige stad Zwolle. Assendorp is zo leuk.
  Fijn dat je weer terug bent in blogland. Het artikel in VT-wonen blogs is super.

 • Reageren
  Dita
  18 oktober 2016

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Geniet er van. Mooi om te lezen hoe het met je gaat.

 • Reageren
  Carla Swart
  18 oktober 2016

  Wat ontzettend leuk om te horen. Zwanger,getrouwd, nieuwe baan, gefeliciteerd hoor! Je ziet er prachtig uit! Ik zou zeggen ga er vooral van genieten.

 • Reageren
  Eva
  18 oktober 2016

  Wauw wat een bijzondere periode zeg! Gefeliciteerd met al het moois!
  Jullie foto’s zijn trouwens prachtig en zie al uit naar de posts over jullie nieuwe huis en meisje :)

 • Reageren
  Souraya | Binti Home Blog
  20 oktober 2016

  Wauw wat een open blog en wat zijn er veel mooie veranderingen in je leven. Vooral heel erg genieten, ontspannen en heel veel succes met nieuwe huis & geluk met de komst van jullie kleine meid!

 • Reageren
  Chanel Plaisier
  20 oktober 2016

  Wat leuk om te lezen zeg! Heel veel geluk en succes met alles xx

 • Reageren
  Lonneke
  17 november 2016

  Woooow jij hebt echt veel te vertellen! En ook nog allemaal leuke dingen dus gefeliciteerd!

 • Reageren
  Anne
  17 november 2016

  Wat een heerlijke blog met zoveel mooi nieuws! Vind het zo leuk dat jij ook een meisje krijgt!
  Heerlijk nog even van dat kleine wonder genieten (want ja alle cliché zijn waar! Ik had echt zoveel
  Meer moeten genieten van uitetengaan, zwanger zijn en slapen😉) ben heel benieuwd naar jullie nieuwe avonturen! Xx

 • Reageren
  Hinke
  17 november 2016

  Zo enorm trots op Marlies en Jasper. Twee heerlijke mensen die ik alle geluk op aarde wens.

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up