RECEPTEN

Tijd voor thee

Naast water en af en toe een wijntje drink ik het liefst thee. Er gaat geen dag voorbij dat ik geen thee heb gedronken. Meestal ga ik voor gemakkelijk en snel, thee uit een zakje van Clipper, zij hebben écht de lekkerste smaakjes, en de mooiste zakjes, het oog wil immers ook wat. Heb ik wat meer tijd dan kies ik losse thee die even moet trekken om goed op smaak te komen of voor verse munt- of gemberthee met wat honing. Voor deze blogpost experimenteerde ik met verschillende soorten thee. Ik geef je mijn favoriete combi’s voor verse thee en het recept voor de lekkerste kruidige chai tea latte en natuurlijk van mijn lievelings-appelcake, want bij een kopje thee hoort iets lekkers!

Gember + tijm + citroen + vanille
Toen ik nog bij The Green Happiness op kantoor werkte was dit de favoriet. Lekker kruidig en toch fris door de citroen. Voeg voor 1 liter thee 10 gram geraspte verse gember, rasp en sap van een citroen, 8 plakjes verse gember, 8 takjes verse tijm en 1 opengesneden vanillestokje toe aan een liter gekookt water. Laat de thee 5 minuten trekken voor je ‘m inschenkt, lekker met een scheutje honing.

Kaneel + munt + gember
De combinatie is verwarmend met een fris accentje. Voeg voor 1 liter thee 2 kaneelstokjes, 4 takjes munt en 4 plakjes verse gember toe aan een liter gekookt water. Laat de thee minimaal 5 minuten trekken voor je ‘m inschenkt.

Chai tea latte
Wanneer ik ergens ‘koffie ga drinken’ bestel ik vaak een chai tea latte, een echte verwennerij vind ik dat! Het leek me leuk om zelf het chai thee mengsel te maken zodat ik er ook thuis van kan genieten.

Je maakt het kruidenmengsel (waar je een aantal keren mee kunt doen door 1 kaneelstokje, 5 kruidnagels, 4 peperkorrels, 1 steranijs en 2 kardemomzaden fijn te malen. Dit gaat heel goed in een vijzel of keukenmachine. Schep per kopje een theelepel van het kruidenmengsel met een theelepel zwarte thee in een theezeefje en schenk er kokend water op tot je kopje halfvol is en laat de thee 4 minuten trekken. Verhit ondertussen per kopje 100 ml melk en schuim het op. Schenk de warme melk bij de thee en strooi er eventueel nog wat kaneelpoeder over.

Recept appelcake
Deze appelcake is zó lekker en heel gemakkelijk te maken. Ik heb de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis. Het recept vond ik op het blog van Foodbandits – een enorme inspiratiebron op het gebied van foodfotografie!

Dit heb je nodig
200 g speltmeel
1 tl bakpoeder
snufje kaneel
snufje zout
80 g kokosolie, gesmolten
2 tl vanille-extract
3 el ahornsiroop
1 (sappige) peer
2 appels
handje amandelschaafsel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten, behalve het fruit in een kom. Voeg hierna de natte ingrediënten toe. Schil het fruit en snijd de peer en anderhalve appel in blokjes en meng door het beslag – het klopt dat het beslag vrij compact en stevig is. Verdeel het beslag over het cakeblik. Snijd de overgebleven halve appel in dunne plakjes en leg ze bovenop de cake. Strooi er nog wat amandelschaafsel over en bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar.

Voor de styling van deze foto’s gebruikte ik de mooiste theekopjes uit de collectie van fonQ, ze zijn van Bitz, Serax en House Doctor en passen mooi bij de verzameling aan mokken en koppen die op ons keukenplankje staat. Thee smaakt nu eenmaal lekkerder uit een mooi kopje! Ook de theepot van Stelton vond ik bij het online warenhuis. De theepot is reuzehandig vanwege het siliconen tuitje, zo kun je eigenlijk nooit morsen – en hij ziet er natuurlijk geweldig uit! Proost!

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik ben lid van hun bloggersnetwerk en werk regelmatig met ze samen. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Rensina Steursma
  27 maart 2017

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt zeg!
  Echt heel mooie de styling en natuurlijk het servies :)

  • Reageren
   Marlies
   27 maart 2017

   Ja, met zulk fotogeniek servies lukte dat wel! :) Dankjewel!

 • Reageren
  Lizet
  31 maart 2017

  Mooi gedaan zo! Leuke styling en mooie producten. Ik hou ook erg van thee, alleen vind ik gember echt helemaal niets dus ik ga je voorbeeldjes niet testen hoor, haha!

 • Reageren
  Nikki
  6 april 2017

  Oeh, ik drink vaak gember en citroenthee, maar de combinatie met vanille lijkt me ook heel lekker!

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up