WONEN

Stoelendans I

Bertoia1

Sinds ik een eettafel heb, wist ik dat daar verschillende (witte) stoelen om heen moesten staan. Toen vriendlief en ik gingen samenwonen kochten we een nieuwe eettafel van steigerhout. We lieten ‘m op maat maken via deze handige Harry’s. Al een tijdje was ik uitgekeken op de houtkleur van de tafel. Ik grapte wel eens dat hij op een dag wit zou zijn als vriendlief thuis zou komen. Maar dat deed ik toch maar niet om hem te vriend te houden. We besloten eerst twee stoelen die iets te groot waren voor aan de tafel weg te doen en de stoel die we bij het grofvuil vonden lichtgrijs te verven zodat hij mooi in ons interieur paste. Terwijl ik de verfpot op tafel zette wist ik dat de tafel deze kleur zou worden niet de stoel. Zo gedacht, zo gedaan en wát een verschil. Het steigerhout had een soort gelige gloed en dit grijs staat veel frisser.

Nu we onze eettafel grijs verfden kunnen ineens ook andere kleuren stoelen mooi aan de tafel. Of, eigenlijk kon dat altijd wel, maar nu is het moment – we mistten nog twee stoelen want die hadden we weggedaan. We verfden de spijlenstoel die we bij het grofvuil vonden legergroen en nu is de jacht geopend op de laatste stoel voor aan onze eettafel. Welke zal het worden? In deze post vind je veel inspiratie voor verschillende stoelen aan de eettafel (klik op de foto om naar de bron te gaan) en een shopping met stoelen die ons mooi lijken aan de tafel. Welke is jouw favoriet? En welke stoel staat er straks aan onze tafel?

5-eethoek-gekleurde-eetkame 08ebda8dc1a5e541cee480f5d0d854af a581f8d8009ae76c31e0bfdce5565b90  bom_18416-05-eTWsRnD6qkR5PtIO4ecAJQ

Shopping-stoelen

 1. Back to School € 89 Zuiver via fonQ.nl
 2. J77 € 151 HAY via fonQ.nl
 3. How about a Chair € 235 HAY via fonQ.nl
 4. Masters € 171 Kartell via fonQ.nl
 5. Rough € 139 Bepurehome via Wonenmetlef.nl
 6. Walker € 169,95 Housedoctor via Wonenmetlef.nl
 7. Visu € 299 Muuto via fonQ.nl
 8. Rotan € 219 HK Living via Wonenmetlef.nl
 9. Fold it € 31,95 Housedoctor via Wonenmetlef.nl

Welke stoel is jouw favoriet? En welke stoel staat er straks aan onze tafel?

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Esmée
  3 oktober 2015

  Allemaa vind ik ze heel erg gaaf! Maar als ik dan echt moet kiezen zou ik voor nummer 7 of 9 gaan! Ben benieuwd wat het gaat worden!

 • Reageren
  Eline
  3 oktober 2015

  Wat een gave stoelen! Mijn favorieten zijn 3 en 9. Ik ben heel benieuwd naar hoe het er straks uit ziet en welke kleur stoel het gaat worden

 • Reageren
  Dita
  3 oktober 2015

  Hele gave stoelen! Ik vind ze allemaal erg leuk maar 9 is favoriet.

 • Reageren
  Britt • Annebrittures
  3 oktober 2015

  Ik vind alle stoelen wel erg leuk eigenlijk en wat een mooie inspiratie post, oooh. Ik vind het zo zonde dat mijn ouders niet zo interieur kenners zoals jou waren en vroeger hun huis ook op deze manier wilden aankleden, dat zou geweldig zijn, haha. Ik vind de negende stoel het leukste, hij heeft echt iets speciaals. (:

 • Reageren
  Leoniek
  3 oktober 2015

  Ik vind nummer 3 en 4 het gaafst. Nummer 4 kwam laatst ook voorbij in VTwonen, een mix van 3 verschillende Eames toch? Erg gaaf!
  x

 • Reageren
  Astrid
  3 oktober 2015

  Mijn voorkeur gaat uit naar nummer 3! Vind deze prachtig, alleen dan in een andere kleur. Nummer 1 vind ik ook mooi door de eenvoud en het gevoel van vroeger. Alleen lijkt me die niet heel geschikt voor een avondje tafelen.

 • Reageren
  Monique | WritingMonique
  4 oktober 2015

  Ik vind dit zo geweldig, vooral foto’s 2 en 3 zijn geweldig!

 • Reageren
  Sjoerd
  4 oktober 2015

  Stoel nummer 4 vind ik super. Daar is echt over nagedacht.

 • Reageren
  Puck
  4 oktober 2015

  4 is wel echt geweldig. En dan in zo’n oud-roze kleur. Dat staat mooi bij legergroen en bij grijs, en geeft het weer een iets zachter geheel. Alleen, wat ik altijd het belangrijkst vind is of een stoel goed ZIT. Als je er niet lekker in zit dan ga je er namelijk ook niet in zitten en dan is het hele nut een beetje weg… Dus daar zou ik zeker op letten.

 • Reageren
  Eva
  18 oktober 2015

  Wij hebben in ons nieuwe huis ook een gigatische eettafel en stoelenjacht is misschien nog wel het allerleukste daar aan!

 • Reageren
  Stoelendans II – hello Hay! » blog.mliees.com
  9 januari 2016

  […] oktober schreef ik over de stoelendans aan onze eettafel. Sinds we ‘m grijs verfden waren we niet meer tevreden over de combinatie. Ik […]

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up