RECEPTEN

Rocky road chocolate fudge

Mijn laatste stagedag bij Flair lijkt alweer eeuwen geleden – klopt ook wel. Maar ben ik eigenlijk nooit echt weg geweest. Toch goed dat ik dat die laatste dag nog niet wist want ik heb mijn collega’s lekker verwend met deze heerlijke ‘rocky road chocolade fudge’. Omdat ik destijds geen oven had (nu wel: yay!) was ik op zoek naar een recept voor iets lekkers wat niet in de oven hoefde. Ik stuitte meerdere malen op verschillende recepten voor deze fudge, ik maakt daarom wat variaties. De recepten zijn gevaarlijk simpel, zo makkelijk te maken deze lekker caloriebommetjes. Niet te vaak doen dus, en als je het wel doet: geniet! Hierbij het basisrecept van de fudge. Je kunt er eindeloos mee variëren.

Dit heb je nodig
voor ongeveer 20 stukjes

1 blikje gecondenseerde melk
350 gram pure chocolade of 350 gram witte chocolade
2 handjes mini marshmallows

Zo maak je het
Verwarm de gecondenseerde melk in een pannetje totdat het iets indikt. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de melk. Wanneer alle chocolade gesmolten is kun je verschillende ‘vullingen’ toevoegen als noten, gedroogd fruit of stukjes koek. Als laatste meng je de marshmallows erdoor. Bekleed een ovenschaal of vierkante (bak)vorm met bakpapier en giet het mengsel er in. Druk het goed aan en laat het minimaal twee uur opstijven voor je de fudge in stukken snijdt.

Ik maakte drie variaties: witte chocolade – noten – abrikoos, pure chocolade – noten en pure chocolade – koek. Om het geheel wat feestelijker te maken strooide ik er nog wat vrolijk gekleurde chocoladepastilles over.

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  femkefemke
  16 april 2014

  MJUM!!

 • Reageren
  Lisanne
  16 april 2014

  Mmm dat ziet er lekker uit, binnenkort ook maar eens proberen!

 • Reageren
  Linda
  16 april 2014

  Oeh, dit klinkt wel heel erg lekker!

 • Reageren
  Nanda
  16 april 2014

  Inderdaad een gevaarlijk recept! Dit lijkt me heerlijk, volgens mij perfect met maltesers erin of stukjes caramel <3

 • Reageren
  Dita
  16 april 2014

  Mhhh lekker recept dit! :)

 • Reageren
  SanneWierda
  16 april 2014

  Ooooh, wat ziet dát er goed uit!

 • Reageren
  Masha
  17 april 2014

  Oooh wat lekker! Dit ga ik zeker maken :)

 • Reageren
  Carola
  17 april 2014

  Dat ziet er lekker uit!

 • Reageren
  Juudith
  18 april 2014

  Jummieeeee

 • Reageren
  LNNK
  19 april 2014

  Zo makkelijk om te maken dit. Ik gooi er zelf meestal noten en cranberries doorheen, maar dit ziet er ook goed uit.

 • Reageren
  jessy
  28 april 2014

  Dit moet ik een keer proberen!

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up