PERSOONLIJK

2012 – photo’s

Op 1 januari begon ik braaf met het 365+1 project. Elke dag een foto maken met mijn geliefde Canon, dat was het plan. Het werd steeds moeilijker om het vol te houden, jammer. Gelukkig maakte ik wel een heleboel foto’s afgelopen jaar. Het was fijn om ze allemaal bij langs te gaan en voor elke maand drie foto’s uit te zoeken. Dus, hierbij: een overzichtje van het jaar 2012 in foto’s.

Januari begon in thuisthuis, na een heftige decembermaand nog even uitrusten bij mamma (naast de houtkachel) om weer met frisse moed aan de slag te gaan met de laatste studielootjes. Want, studeren deed ik veel in januari. Ik moest veel opdrachten inhalen omdat ik in december niet had gestudeerd. Gelukkig haalde ik alles ruim, fijn. Typerend voor de winter, voor januari: hyacinten. Ze stonden mooi te zijn op mijn kamertje in Groningen. In een glas, want dat contrast van die witte wortels en de donkere aarde is zo mooi.

Bijna elke week reis ik vanaf station Zwolle naar Groningen. De eerste foto maakte ik op een vroege maandagmorgen. Het licht was zo mooi, dus ik haalde mijn camera gauw tevoorschijn. Dat leverde wat vreemde blikken van mede-op-de-trein-wachtenden maar ook een hele mooie foto op. Tijdens een rondje met de hond maakte ik een foto van prikkeldraad, best fotogeniek toch? Je wordt wel creatief als je elke dag een foto ‘moet’ maken. In februari bracht ik ook een bezoekje aan het mooie Limburg met mijn studievriendinnetjes. Er lag sneeuw, het was koud, maar het was ook heel fijn om even lekker weg te zijn. De laatste foto maakte ik daar.

In maart studeerde ik weer veel, en wat doe je dan op een moment dat je even geen zin meer hebt? Dan pak je je camera en maak je een foto van de condens op je raam. Verder was ik in maart druk met de voorbereidingen voor de bruiloft van vrienden. Superleuk en mooi om te mogen doen. Ik ben blij dat ik hen mocht helpen met de voorbereidingen en volgens mij waren zij ook blij met mij! Op de foto zie je de envelop met daarin de trouwkaart, met een superleuke stempel erop. Tijdens een wandelingetje door Zwolle maakte ik de onderste foto, voor een fotochallenge. Dit was ‘up’.

In april sprak ik af met mezelf dat ik alleen maar verticale foto’s zou maken. Dat deed ik, maar daardoor pasten ze niet zo mooi in het rijtje, dus ze zijn een beetje omgebouwd of gehalveerd. Er zijn niet echt bijzondere verhalen bij deze foto’s, ik fotografeer vaak gewoon alles wat ik zie! ;) Deze maand was ik weer druk met de bruiloftsvoorbereidingen (en de bruiloft zelf!), het studeren voor mijn laatste bachelortentamen en het schrijven van mijn scriptie.

Mei was de maand dat het in Nederland al zomer was. Heerlijk! Ik genoot veel van het mooie weer. Ook vanachter mijn bureau omdat ik eigenlijk mijn scriptie moest schrijven. Maar als het kon ging ik naar buiten. Daar maakte ik ook de foto’s van deze maand. De onderste foto is gemaakt op het stand van Zandvoort aan Zee waar ik een dagje was met vriendinnetje Joàn.

In juni kocht ik, omdat ik al een tijdje weer aan het hardlopen was, echte hardloopschoenen. Om ze in te lopen liep ik een flink stuk en ik nam m’n camera mee. Onderweg zette ik een kleurrijke luchtballon en een veld met klaprozen op de foto. Nadat ik de conceptversie van mijn scriptie inleverde stapte ik met vriendinnetje Evelien in het vliegtuig naar Zakynthos om daar even lekker te genieten van het mooie weer, lekker eten en tot rust te komen.

In juli maakte ik mijn scriptie echt af, ik kreeg een fantastisch cijfer en haalde daarmee mijn bachelor. Daarmee begon ook de zomervakantie die ik vooral doorbracht thuisthuis bij mamma, broer en zusjes. Bij de kringloop tikte ik een oude typemachine op de kop die later – als ik een eigen huis heb – een heel mooi plekje krijgt. Ook maakte ik veel bloemenfoto’s deze maand. Sieruien vind ik zo mooi, ze zijn als ze bloeien mooi donkerpaars, maar ook op deze foto zijn ze mooi. De onderste foto is echt zo’n fijne zomerse foto, zomerbloemen in de tuin van mensen uit het dorp.

Het grootste deel van augustus bevond ik me samen met mamma, zus en een vriendinnetje in Zeeland. Heerlijk aan zee, genieten van de natuur, het weer (niet altijd even mooi), lekker lezen en fotograferen. De drie foto’s van deze maand maakte ik allemaal daar.

September was een fijne maand. Ik begon met mijn nieuwe master, spannend maar ook leuk. Vierde een verjaardagsfeestje waarvoor ik een bon voor een high tea cadeau deed. De bon maakte ik zelf, op de eerste foto zie je de foto die ik daarvoor gebruikte. In september was ook mijn bachelorbuluitreiking. Op m’n verjaardag, dus dubbel feest! Ook bezocht ik in september met Angelina de Woonbeurs om te bloggen voor 101 woonideeën. Het was een heel geslaagde dag en het was heel leuk om Angelina ‘echt’ te zien. De onderste foto is een mooi stilleven in ‘ons’ huis, gemaakt in het huis van ariadne at Home.

In oktober logeerde ik bij Jildau in Friesland. We wandelden op zondag lekker met de hond en maakten daarbij de bovenste foto. Best spannend, een camera in de wind op een paaltje. Maar de foto is ondanks de onscherpte wel heel leuk geworden. Verder bracht ik veel uren door op mijn kamertje, druk met studeren onder het genot van kopjes herfstthee.

In november scoorde ik een retrocamera bij de kringloop die ik een mooi plekje gaf op mijn kamer. Op een mooie herfstdag maakte ik foto’s van de boom bij ons in de tuin en een mooie strakblauwe herfstlucht en ik zette mezelf ook even op de foto in de spiegel.

December begon met sneeuw, heel veel sneeuw. Daar maakte ik natuurlijk foto’s van. Ik vierde twee keer sinterklaas en pakte m’n cadeautjes mooi in. Met kerst dekten we de tafel mooi met allemaal kaarsjes en dat leverde mooie foto’s op.

Uiteraard is er nog veel meer gebeurd in 2012 wat niet op de foto staat, of wat überhaupt niet in een foto te vangen is. Misschien wijd ik daar nog een aparte post aan in combinatie met de dromen en plannen voor het nieuwe jaar. Voor nu is het wel even genoeg dacht ik zo.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Angelina
  1 januari 2013

  Yay eindelijk maar toch is die er dan! :D Super leuk overzicht meid, met prachtige foto’s. <3 Good luck met je nieuwe blog!!

 • Reageren
  Lenneke
  1 januari 2013

  Wow, ik ben verliefd op je foto’s!

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up