THUIS

Onze discolamp

Disco? Ik? Een echt feestbeest ben ik niet, nooit geweest ook. Maar daar gaat deze post ook niet over. Hij gaat over onze nieuwe lamp die we liefkozend ‘discolamp’ noemen. Lees gauw verder om te weten waarom.

Een tijdje geleden ontving ik een mailtje met de vraag of ik een iDual-lamp wilde testen. Dit is een LEDlamp met een gewone fitting die je in je lamp draait en bestuurt met een afstandsbediening. Besturen ja, want de lamp heeft veel verschillende standen, waaronder, ja, daar komt ‘ie: de discofunctie.

Het grappige is dat we toen we net onze HK Living armatuur hadden ontzettend veel verschillende lampen hebben geprobeerd om het ideale licht voor de eettafel te creëren. Veel lampen waren te fel, te geel, te wit. Er was altijd wel wat te klagen en we kregen de dimmer niet goed voor elkaar, dus het bleef een heikel punt.

De iDual-lamp bleek de oplossing voor ons probleem. Je kunt met de afstandsbediening kiezen voor verschillende soorten licht en dit licht ook dimmen. Zo heb je geen dimmer meer nodig en voor elke gelegenheid creëer je het ideale licht. Hoe dat eruit ziet? Ik heb wat foto’s gemaakt om een impressie te geven. Om het nog beter te ervaren moet je maar gewoon een keer langs komen (dan zetten we ‘m op standje disco, en wie weet kunnen we een pasje wagen) of kijk eens naar dit filmpje waarin je de vele mogelijkheden van de lamp ziet.

‘haardvuur’ vs. ‘bos’

‘wit licht’ vs. ‘kaarslicht’

Onze favoriete stand is ‘kaarslicht’, fijn licht voor tijdens het diner. Maar nu het overdag weer donkerder wordt gebruik ik ook vaak de stand ‘zen’, zacht wit licht om bij te werken. Lijkt het jou ook wat zo’n lamp?

Bewaren

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Esmée
  16 oktober 2015

  Wat grappig zo’n lamp! Het lijkt mij ook wel leuk!

 • Reageren
  Eline
  16 oktober 2015

  Wat een leuke lamp! Fijn dat je het licht kan dimmen, dan is het niet altijd zo mega fel en alle kleurtjes zijn zo leuk ^^

 • Reageren
  Dina
  16 oktober 2015

  Aaaah wat fijn zeg, zo’n lamp waarbij je de lichtkleur kunt instellen!

 • Reageren
  Jorian
  16 oktober 2015

  Ik wil komen dansen met disco licht!!!!!!

 • Reageren
  Liza
  16 oktober 2015

  Wat leuk om zo het verschil qua sfeer te zien.
  Fijn weekend!

 • Reageren
  Astrid
  16 oktober 2015

  Wat leuk zeg! Was zelf aan het kijken voor een Philips Livincolor maar dit ziet er ook wel erg mooi uit!

 • Reageren
  Puck
  16 oktober 2015

  Oeh, ja dat zou de oplossing voor mijn dimmer probleem zijn! Kun je niet een give away regelen? ;-)

 • Reageren
  Ageeth Mooij
  18 oktober 2015

  Dat laat je mooi zien zo! Het filmpje is nogal over de top ;-)

 • Reageren
  Eva
  18 oktober 2015

  Wat ideaal dit! Wij hebben ook zo’n grote oude lamp boven onze tafel maar het licht erin verschilt per moment van de dag wat je nodig hebt.. vrij irritant want peertjes wisselen is ook zo’n gedoe elke keer ;)

 • Reageren
  Lizet
  13 november 2015

  Wat handig!

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up