PERSOONLIJK WONEN

Meet the blogger masterclass

Afgelopen donderdag reisde ik af naar Utrecht voor een masterclass styling & fotografie van Meet the Blogger.

Meet the Blogger is a leading European organization for interior, design and lifestyle bloggers and publishers. We focus on beginners, intermediate and professional bloggers and and influencers who are at the forefront of online publishing. We aim to inspire and enable bloggers to meet the online world offline through targetted masterclasses, social events and conferences across Europe.

Naast de conferentie die in eind september wordt gehouden organiseerden ze dit jaar voor het eerst een masterclass. De locatie was de prachtige Toonkamer. Na ontvangst met taart (yum!) en koffie werd de groep in tweeën gedeeld. Ik mocht als eerst naar het stylinggedeelte van de dag.

Styling

Onder leiding van AnoukB. kregen we een workshop styling. We kregen de opdracht: maak een moodboard met het thema ‘Easy winter’ en blijf vooral heel dicht bij jezelf. Volgens Anouk is authenticiteit het belangrijkst wanneer je gaat stylen. Mijn moodboard (1) bestond uit oud hout, veel kussens en grijze en groene kleuren. Na het maken van het moodboard mochten we een plekje zoeken ergens in de Toonkamer. Ik koos voor een hoekje met een supergave oude muur waar de verf vanaf bladderde (2).

Interieurlabel HKliving had een heleboel fantastische accessoires ter beschikking gesteld voor de masterclass. Iedereen koos een item uit voor iemand anders, mijn item was een grijs kussen. Van kledingmerk YaYa kreeg iedereen een gebreide muts én iedereen had zelf een persoonlijk item meegenomen. Ik had gekozen voor een houten huisje (vanwege mijn naam: Huisman, omdat ik van interieur hou en omdat ik stiekem een huismusje ben). Op basis van deze drie items en ons moodboard moesten we een hoekje stylen met het thema ‘Easy winter’ (3). Daarbij moesten we de opdrachtgever (YaYa, het mutsje moet goed in beeld komen) en het blad waarvoor we aan de slag gingen (vtwonen) goed in de gaten houden.

Fotografie

Wendy van Beeldsteil verzorgde de fotografiemasterclass. Een interessant gedeelte van de dag. We bespraken waar we als bloggers tegenaan liepen wat betreft fotografie. Een veelgehoorde opmerking was: ‘Ik pak vaak snel even mijn iPhone om een foto te maken, m’n spiegelreflex gebruik ik amper.’ Dat is ook mijn ‘probleem’, ik maak zoveel foto’s met m’n iPhone, vooral door Instagram en doordat ik ‘m toch altijd bij me heb. Wendy gaf fijne tips om meer uit je camera te halen. Maar ook tips voor iPhoneography. Ik zal hier later nog een aparte blogpost aan wijden, anders wordt het wel een heel lang verhaal nu.  Na de fotografietips konden we aan de slag om ons gestylde plekje op de foto te zetten.

De laatste foto is wat mij betreft het best gelukt, deze foto stuur ik in voor de ‘wedstrijd’. Anouk, Wendy en Meet the Blogger gaan een winnaar kiezen. Spannend! :) (Karin van Éénig wonen maakte foto’s van de ‘concurrentie’, op haar blog kun je even spieken bij de andere bloggers.)

Het was een superleuke en leerzame dag, ik zit weer vol inspiratie qua styling en heb helemaal zin om weer wat vaker te gaan bloggen!

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reageren
  Souraya
  17 september 2013

  Wat ziet dat er mooi uit! Hele fijne sfeer en volgens mij was dat een hele inspirerende dag!

 • Reageren
  Yvonne
  17 september 2013

  Wat mooi geworden en wat een gave plek!

 • Reageren
  Josianne
  18 september 2013

  Wauw, cool! Mooie foto’s heb je gemaakt :) Ik ben heel benieuwd naar de fotografietips, ik pak inderdaad ook vaak m’n iPhone voor foto’s en dat zijn zelfs niet de allerbeste foto’s haha.

 • Reageren
  Marit (homemarit.blogspot.nl)
  18 september 2013

  Wat supergaaf zeg! Stiekem ben ik hartstikke jaloers dat ik er niet bij was ;-) ik vind je styling en foto’s helemaal geweldig! Lieve groet Marit

 • Reageren
  Corina
  18 september 2013

  Wauw, wat een gave foto! Het is supermooi dat je het hoekje erachter erbij hebt gefotografeerd, geeft enorm veel diepte!

 • Reageren
  Nanda
  18 september 2013

  Dat is een leuke workshop! Het resultaat mag er ook wezen, mooi hoor :)

 • Reageren
  Lotte
  18 september 2013

  Gaaf zeg, zo’n masterclass. Klinkt zeer geslaagd en aan de foto’s te zien was dat het ook. Je hebt een prachtig plekje uitgekozen en er absoluut iets moois van gemaakt. Spannend of je ook iets wint. ;)

 • Reageren
  margot jansen
  18 september 2013

  Wow, wat heb jij een goed gevoel voor styling. Je kunt zo een styliste worden voor bv. VT wonen! En kan niet wachten op je fotografietips!

 • Reageren
  Marlous
  18 september 2013

  Leuk! Ik heb even je concurrentie bekeken en vind die van jou zeker een van de mooiste :-)

 • Reageren
  Con leche
  18 september 2013

  Wowww, echt mooie foto’s geworden! Leuke masterclass :)

 • Reageren
  Winnie Helmes-Ham
  18 september 2013

  Hi Marlies, wat een leuk blog over de Masterclass. We hebben amper tijd gehad om elkaars werk goed te bekijken maar gelukkig heb ik nog snel een paar foto’s kunnen maken, ook van jouw setje. Ik vond jouw setje heel erg mooi! Groetjes, Winnie

 • Reageren
  Eva
  18 september 2013

  Wat ontzettend leuk zeg! Je foto’s + styling zijn ook erg goed gelukt, die laatste foto is inderdaad erg mooi :)
  Ben erg benieuwd trouwens naar je blogje over iPhoneography, ik zit met hetzelfde een beetje maar stimuleer mezelf de laatste tijd om nog vaker mijn iPhone te pakken en ook het ‘gewone’ vast te leggen. Op die manier hoop ik weer wat meer feeling te krijgen ofzo, en dan maar daarna weer wat vaker mijn spiegelreflex erbij.

 • Reageren
  Marlies
  18 september 2013

  Ik vind dat je het mooi hebt gedaan. De foto’s zijn ook heel vet!

 • Reageren
  Linda
  19 september 2013

  Mooi hoekje zo! Zijn echt mooie foto’s geworden. Fijne blog heb je!

 • Reageren
  Indira
  19 september 2013

  Wat leuk dat je daar aan hebt mee gedaan! Ik kan me wel voorstellen dat je er zo geïnspireerd van bent geraakt :)

 • Reageren
  LNNK
  19 september 2013

  Wat een fijne dag. Het resultaat mag er zeker wezen!

 • Reageren
  Linda
  1 oktober 2013

  Wat heerlijk om over jou leerzame dag mee te kunnen leze . En wat een super leuk initiatief om zon dag te organiseren. Als ik jou post zo lees -die ik in combinatie met de foto’s-zeer geslaagd vind. Ik ga je iig volgen =)

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up