PERSOONLIJK

Life in snapshots juni #1

Zo, daar ben ik weer! Na een lange tijd van niet-bloggen, heb ik enorm veel zin en inspiratie om lekker aan de slag te gaan met mijn blog en weer leuke en mooie dingen met jullie te delen. Afgelopen tijd was ik druk, erg druk. We zijn verhuisd, ik kreeg een nieuwe chef op mijn werk (en eerst een tijdelijke), ik schreef aan mijn scriptie en mijn hoofd stond niet echt naar bloggen. Terwijl ik juist heel veel leuke ideetjes heb om over te schrijven. Ons nieuwe huis bijvoorbeeld, daarover later meer! In deze lekkere lange blogpauze heb ik me voor de verandering eens niet ‘schuldig’ gevoeld over het niet-bloggen. Ik vond het heerlijk om de tijd voor mezelf te nemen en had totaal niet het gevoel dat ik moest bloggen. Dat hoeft natuurlijk sowieso nooit, maar ik denk dat elke blogger wel herkend dat het soms zo voelt. Tijdens de pauze dacht ik ook na over de focus voor mijn blog. Tot nu toe omschrijf ik mijn blog eigenlijk altijd als een persoonlijke lifestyleblog met de nadruk op interieur. Ik denk dat die omschrijving het best bij mij en mijn blog past en blijft passen. Daar wil ik niets aan veranderen. Wel wil ik dat persoonlijke stukje meer naar voren laten komen. Vandaar ook de titel van dit artikel! Ik ga proberen je (om de week) een kijkje te geven in mijn leven. Natuurlijk liet ik af en toe wel snapshots zien (de laatste post was in december!). Hierin deel ik mijn favoriete Instagramfoto’s. Maar, eerlijk is eerlijk, deze foto’s weerspiegelen mijn leven niet écht. Ik maak namelijk zoveel meer foto’s dan ik deel op Instagram en die foto’s (in combinatie met mijn Instagramfoto’s) zal ik in de snapshots delen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om met me mee te kijken! :) Deze post zal trouwens iets langer zijn dan anders omdat ik nog net even wat meer terug wil blikken op de afgelopen tijd!

Op 11 maart hoorden we dat we een nieuw huisje zouden hebben in de binnenstad van Amersfoort. Omdat we uit ons huis moesten in Haarlem (het is verkocht, vast omdat we het daar te mooi hadden gemaakt ;)) zochten we naar een nieuw appartement. We zochten in Haarlem omdat we daar heerlijk woonden, maar we keken ook wat verder dan Haarlem, in Amersfoort. Omdat de ouders van Jasper in Zwolle wonen en mijn moeder daar ook dichtbij woont wilden we wat dichterbij hen gaan wonen. Toen we hoorden dat we dit huis kregen waren we so happy! (de tekst maakte ik op de foto met app van A Beautiful Mess). Als ik nu foto’s terug zie van ons huis in Haarlem mis ik het wel, wat hadden we het daar fijn. Maar ook in Amersfoort hebben we het enorm naar ons zin! :)

Dat ik drie dagen in de week voor Flair werk weet je misschien wel. Maar wat ik daar precies doe weet je denk ik niet! Eén van mij vele taken in het coördineren van de binnenkijker die elke week in het blad staat. Dat houdt in dat ik leuke huizen spot op Instagram bijvoorbeeld en daar een fotograaf naartoe stuur, maar ook dat diverse fotografen hun al gemaakte binnenkijkers aanbieden. Vervolgens kies ik dan de foto’s uit die in Flair komen. Dit is mijn favoriete klus! Heerlijk om zo met interieur bezig te zijn en lekker te knippen en plakken. In het paasnummer stonden drie binnenkijkers, waaronder het huis van vriendinnetje Iris waar ik zelf ook eens foto’s maakte (die ik nog steeds een keer hier wil delen). // De taart, een ‘Charlotte’, maakte ik omdat met Pasen vrienden langs kwamen, we hebben er heerlijk van gesmuld, het recept vind je hier.

Samen met lieve (Instagram-)vriendinnetjes Iris, Angelina, Milou, Cindy en Jorian deden we weer een leuke swap. Ik kocht en maakte cadeautjes voor Jorian (links). Het was een feestje om de cadeautjes in te pakken. Ook deed ik zelf mee aan de grote #instaswap springediton2015. Ik vind het heerlijk om cadeautjes in te pakken. Voor beide swappakketjes gebruikte ik dit keer veel papier uit verschillende paperbooks van Flow. Ideaal met al die fijne, vrolijke motiefjes en kleurtjes. Van de pakketjes die ik zelf ontving, van Angelina en een andere swapper heb ik helaas geen mooie foto kunnen maken.

Op 30 april was het zover: verhuizen! In één dag lukte het om al onze spullen in een megagrote verhuiswagen te doen, hiermee naar Amersfoort te rijden en daar alles weer uit te laden. Met hulp van lieve vriendin Lena en de familie van Jasper verliep alles vlekkeloos. Terwijl Jasper de bus terug bracht naar Haarlem maakte ik samen met de ouders van Jasper het huis vast mooi. Zo kwam alle vazen terecht op de oude medicijnkist. Dat zag er zo leuk uit dat het nu nog steeds zo staat. De volgende dagen (we hadden lekker vrij!) hebben we veel geklust.

De muur in de slaapkamer was zachtroze maar maakte ik fris wit en daarna verfde ik er een groene lambrisering op die net boven ons bed uit kwam. Het effect vind ik echt superleuk en ons bed komt zo extra goed uit.

Dat we naar Amersfoort verhuisden was extra leuk omdat hier ook een Loods 5 vestiging zou komen! Inmiddels is de winkel geopend en tijdens een bloggersdag kreeg ik samen met een aantal andere bloggers een preview van de winkel. Het was een erg gezellige dag met Shifra (van A Cup of Life) en Jorian. // Het ‘behang’ van uitgescheurde pagina’s uit een botanisch boekje vond ik echt prachtig. Ik ben direct zelf op zoek gegaan naar zo’n boekje bij de kringloop en heb het gevonden. Nu alleen nog bedenken waar ik het ga toepassen!

Het heerlijke van een nieuwe stad is dat je er lekker kunt ronddwalen en steeds weer nieuwe straatjes en pleintjes ontdekt. Helemaal omdat we nu in de binnenstad wonen lopen we wat vaker de deur uit om op ontdekkingstocht te gaan. Vaak belanden we dan op een terrasje waar we vervolgens zulke selfies maken! ;) // De luchtballon spotte ik vanaf ons balkon. Het lijkt me supergaaf om een keer met een luchtballon mee te gaan.

Op tweede pinksterdag vierde mijn opa zijn tachtigste (!) verjaardag. Of eigenlijk vierden wij zijn verjaardag met hem, want het was een verrassingsfeestje. Het was gezellig om weer eens met de familie samen te zijn! Deze foto maakten we vlak voor we gingen bowlen (yay!). Ik vind hem zo leuk en vrolijk! // Onze buren hebben een kat die het bij ons ook maar al te gezellig vindt. Dat vinden wij helemaal niet erg! Zo gebeurt het dus vaak dat ik de hele avond met de kat op schoot zit. Gezellig!

Een vriend van Jasper kwam eten en ik had gelezen dat het International Burger Day was dus kon de hamburgers niet meer uit mijn hoofd zetten. Na m’n werk fietste ik naar de supermarkt om allerlei lekkers in te slaan voor een hamburgerfeestje met limonade voor mij en bier voor de mannen, proost! // Die avond werd er aangebeld: mijn eerste Bloomon bos arriveerde. Ik nam een abonnement op dit superleuke concept en ben zo blij met deze eerste bos! Ze staan nog steeds! Komende donderdag komt de volgende bos! Ik ben benieuwd :)

Hardlopen is de ideale manier om een nieuwe stad te verkennen. Tijdens mijn rondjes kom ik zoveel leuke straatjes tegen. Ik heb nu ook eindelijk door hoe de stad in elkaar steekt, al ben ik soms nog wel verbaasd als ik een punt tegenkom dat ik ken op een plek die ik totaal niet verwacht. Dit superleuke okergele autootje kwam ik onderweg tegen en ik stopte even om een foto te maken. Wat een prachtexemplaar. Hij past zelfs in ons interieur ;) // Vorig weekend bracht ik met Jorian een bezoekje aan de Sissy-Boy weekendmarket. Dat was erg gezellig! Daarna gingen we verder Amsterdam in om te lunchen bij SLA. Het was echt zo lekker! Mmm!

We brachten ook een bezoekje aan het prachtige Sukha in de Haarlemmerstraat. Wat hou ik van die winkel, echt alles is daar mooi! // Op zaterdag zou ook onze nieuwe bank bezorgd worden. De bezorging stond gepland aan het eind van de middag als ik niet thuis zou zijn, maar de mannen hadden vertraging waardoor ik nét op tijd arriveerde om erbij te kunnen zijn. Superleuk! Wat zijn we er ontzettend blij mee. Later laat ik meer foto’s zien hoor, voor nu moeten jullie het hier even mee doen.

Afgelopen vrijdag kreeg ik een verrassingspakketje van lieve Jorian. Ze had allerlei leuke spulletjes verzameld van Pluum, het winkeltje waar ze werkt, en in een grote doos gestopt. Zo leuk! Echt een feestje! // Nog een voordeel aan in de binnenstad wonen: om ons heen zijn talloze goedkope (groenten)winkeltjes. Deze aardbeien kostten dus ook bijna niets. Zo heerlijk om ermee te ontbijten op een volkoren beschuitje!

Vrijdag kregen we bezoek dat we meenamen naar Zandfoort aan de Eem, een stadsstrand in Amersfoort. Het was heerlijk om door de stad er naartoe te lopen en we waren net voor het onweer gearriveerd. Op de terugweg maakten we deze selfie. Met die poort op de achtergrond lijkt het net een vakantiekiekje, maar dan gewoon in eigen stad. // Zondag maakte Jasper een tuinbank van pallets voor op ons balkon. We wilden graag een fijne plek om lekker te kunnen zitten. Dat is gelukt! Nu nog oude matrassen vinden en kussenhoezen maken en we kunnen gaan genieten. Het kleed kochten we eigenlijk voor binnen, maar daar stond het toch niet zo mooi. Buiten staat het geweldig dus nu ligt het daar. Ik maakte een lekkere cocktail om de dag (en daarmee ook deze blogpost) af te sluiten.

Fijne week! xoxo

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Dita
  9 juni 2015

  Wat leuk dat je weer blogt. Fijne foto’s ook!

  • Reageren
   Marlies
   9 juni 2015

   Dankjewel! Fijn om terug te zijn :)

 • Reageren
  Simone
  9 juni 2015

  Soms is het gewoon lekker om even een lange of korte pauze in te lassen. En gefeliciteerd met je nieuwe huisje! Ziet er prachtig uit en Amersfoort is leuk! Leuke snapshots ook…:)

  • Reageren
   Marlies
   9 juni 2015

   Ja soms is dat even nodig en het was heerlijk! Dankjewel voor je felicitatie :) Amersfoort is superleuk!

 • Reageren
  Rosanne
  9 juni 2015

  Hee, wat een leuke blog heb je! Ik blijf lekker volgen!

  • Reageren
   Marlies
   9 juni 2015

   Dankjewel Rosanne, leuk dat je me volgt! :)

 • Reageren
  Babette
  9 juni 2015

  wat leuk dat je weer blogt!! Maar natuurlijk ook wel lekker even zo’n blogpauze ;)

  • Reageren
   Marlies
   9 juni 2015

   Dankjewel! Het was een fijne pauze!

 • Reageren
  Ageeth
  9 juni 2015

  Dit is een reusachtige binnenkijker; je specialiteit dus ;-)
  Fijn blogbericht en mooie pakjes maak en krijg je!

  • Reageren
   Marlies
   9 juni 2015

   Haha ;) Wat een lief compliment! De echte binnenkijker volgt vast nog een keer hoor!

 • Reageren
  Dina
  9 juni 2015

  Wat een heerlijke vrolijke foto’s!

  • Reageren
   Marlies
   9 juni 2015

   Dankjewel Dina! Ik vind het ook heerlijk om ze steeds weer terug te kijken en zo terug te blikken :)

 • Reageren
  Carla
  9 juni 2015

  Ik sluit me aan bij de rest, leuk dat je weer terug bent in bloggersland!

  • Reageren
   Marlies
   9 juni 2015

   Dankjewel Carla! :) Jij vindt er ook steeds beter je weg, leuk om te zien!

 • Reageren
  Marije
  10 juni 2015

  Wat leuk dat je weer blogt!

  • Reageren
   Marlies
   12 juni 2015

   Wat lief, dankjewel Marije!

 • Reageren
  Linda
  22 juni 2015

  Zit ik nietsvermoedend je ontzettend leuke blog te lezen, zie ik op de foto met die heerlijke beschuitjes met aardbeien een aantal Baza zakjes liggen! Grappig, daar werk ik! Heb je ze al gezaaid, doen ze het goed??

  • Reageren
   Marlies
   23 juni 2015

   Haha wat grappig zeg! Ik heb ze nog niet uitgeprobeerd. Moet er nog een mooi plekje voor vinden! Ik zal een foto maken als ze het goed doen ;)

  Laat een reactie achter

  Scroll Up