THUIS WONEN

Licht in huis

In het najaar van 2016 maakte ik voor Margriet een productie over licht in huis met de kop: ‘Zon uit, lamp aan!’ Inmiddels staat de zon steeds vaker aan, maar licht in huis heb je toch echt nodig. Ik laat je graag zien welke lampen wij in huis hebben en vertel je meer over wel heel mooie, duurzame lichtbronnen.

Woonkamer
In de woonkamer, boven onze eettafel hangt nog steeds de lamp ‘Workshop’ van HK Living, dit blijft een fijne lamp en de mooie legergroene kleur past goed in ons interieur. In de lamp hebben we een lichtbron die werkt op een afstandsbediening, het is onze ‘discolamp’ – ik schreef er al eerder over. Naast de bank hangt een hanenmand-lamp die ik op de kop tikte via Marktplaats. Dat ik ermee door de drukke Amsterdamse straten moest lopen nam ik voor lief. Je ziet ze tegenwoordig erg veel, rotan of rieten lampenkappen waar je de lichtbron doorheen ziet. Toen ik het artikel schreef voor Margriet kwam ik erachter dat led-lampen onbetwist de meest duurzame lichtbronnen zijn. Ik had alleen altijd het idee dat led-lampen niet mooi kunnen zijn, maar goed nieuws: dat kunnen ze wel. Er bestaan led-lampen met de uitstraling van kooldraadlampen, perfect voor op alle plekken waar je de lichtbron goed ziet, zoals in deze lamp naast onze bank.

Hal
In onze hal hangt een armatuur waarin de lichtbron helemaal goed zichtbaar is, een betonnen fitting met strijkijzersnoer. Hierin draaiden we een globe-flame lamp. Duurzaam, mooi en het licht dat de lamp geeft is heel sfeervol.
Slaapkamers
Op onze slaapkamer hangt weer een mooie rotan lampenkap – deze komt uit een limited collectie van Ikea en ik kocht ‘m via Instagram van iemand over. Ook hier draaiden we een globe led-lamp in, deze lamp sloten we aan op een dimmer. Fijn want zo konden we ’s nachts de lamp dimmen wanneer ik Madée voedde – verleden tijd ja, want inmiddels slaapt de kleine dame heerlijk door ’s nachts.

De lamp in Madée haar slaapkamer is van papier en daardoor is de lichtbron niet zichtbaar. We kozen hier wel voor de duurzaamste optie, een ledlamp.

Werkkamer
Op mijn werkkamer – die langzaam maar zeker steeds meer een beetje ‘af’ wordt (zie je die kale muur, die krijgt nog een behangetje ;) – op zolder hangt een rieten lampenkap die ik uitzocht bij Wants & Needs, een webshop vol mooie woonproducten. De lichte, naturelkleur van de lamp staat supermooi bij de inbouwkasten op deze zolderverdieping die we groen verfden. In deze lamp draaide ik ook een mooie globe ledlamp.

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met EcoBright en Wants & Needs. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.

Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Lia
  8 april 2017

  Mooie led-gloeilampen! Waar Koop je deze?
  Leuke tekst poster ook!!

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up