BINNENKIJKEN WONEN

Dreaming of my own home #6

Het huis waar we vandaag binnen kijken en bij weg dromen is een huis dat de eerste prijs van ‘het mooiste huis van Denemarken’ heeft gewonnen. Wat mij betreft is het zeker een terechte winnaar van deze titel, wat een heerlijk huis zeg!

via // photos by Mikkel Adsbøl

Op het hoogste punt van een 14.000 m² groot heuvelachtig terrein bij Hornsherred realiseerden Inge Plank en Ole Beckman hun droomhuis. De buitenkant van het huis is van zwart hout en wekt daardoor een robuuste indruk. Het huis doet mij denken aan een vakantiehuis, een soort (zwarte) blokhut. Van dat zwarte is in de binnenkant van het huis niets terug te vinden. Daar is het heerlijk ruim en licht! De wit geschilderde houten vloer en de vele ramen zorgen voor een fijne lichte ruimte.

In de grote woon- en eetruimte staat een oude, doorleefde houten tafel, rondom de tafel staan prachtige Eames shell stoelen met armleuningen. De combinatie van het oude en het nieuwe vind ik erg mooi. Het zorgt voor een mooi contrast. De oude kroonluchter boven de tafel vonden de bewoners op een rommelmarkt in Frankrijk.

Een echt duidelijke scheiding tussen het woon- en eetgedeelte is er niet. De lange bank met allerlei verschillende kussens en schapenvachtjes biedt zicht op de hele ruimte.  Het lijkt mij een fijne plek om te zitten of languit op te liggen.

In het hoekje van de werkkamer van journalist Ole zorgen de boeken voor een kleurig geheel. Hier vind je dezelfde Eames stoel als aan de eettafel. Met een fijn schapenvacht om lekker in het hoekje een boek door te bladeren. In de werkkamer van Ole staat ook de houtkachel. De zwarte kachel contrasteert fantastisch met de witte muur. De opgestapelde houtblokken zorgen voor een stoer accent. In deze werkkamer vind ik ook de houten ladder erg mooi. Hier heeft de ladder geen functie, maar ik zou er bijvoorbeeld kranten en tijdschriften over heen hangen.

De keuken van het huis is ruim en open. De trolley is verrijdbaar waardoor de ruimte zelfs nog groter gemaakt kan worden. Bovendien kan de trolley gemakkelijk naar buiten worden gereden zodat daar een buitenkeuken ontstaat. De hangende pannen en het hangende keukengerei zorgen voor een industriële sfeer in deze keuken. Het gebruik van veel verzinkte materialen versterkt deze sfeer. De keuken doet aan als een restaurantkeuken. Ook de conservenblikken en wijnflessen op de planken dragen aan dat gevoel bij. Ik krijg gelijk zin om lekker te gaan koken!

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Angelina
  18 februari 2013

  Echt prachtig!! Zie mij zelf hier wel in wonen ;)

 • Reageren
  Femke
  18 februari 2013

  Wauw! Daar kan ik zo jaloers van worden, ooit ooit ooit!

 • Reageren
  Anja
  18 februari 2013

  Ziet er ontzettend mooi uit!

 • Reageren
  Tineke
  18 februari 2013

  Wauw. Wat een mooi huisje is dit, zeg! :D

 • Reageren
  Romee
  18 februari 2013

  Mooi licht zeg! :)

 • Reageren
  Indira
  18 februari 2013

  Prachtig! Lekker wit en veel licht!

 • Reageren
  Jesdiny
  18 februari 2013

  Heel mooi. Vind die keuken ook erg gaaf!

 • Reageren
  SanneWierda
  18 februari 2013

  Heerlijk, zo’n houtkachel! En dan ook nog Eames-stoelen… Zucht…

 • Reageren
  Marlyssa
  19 februari 2013

  Ik zag de buitenkant van het huis en dan verwacht je toch een hele andere inrichting haha! Wel erg tof weer.

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up