BINNENKIJKEN WONEN

Dreaming of my own home #5

Sofia Ericson is de eigenaresse van dit vroeg-19e-eeuws appartement in Stockholm. Ja, weer een Scandinavisch huis. Ik hou van de simpele, neutrale Scandinavische woonstijl. Maar dat wisten jullie inmiddels wel!

via // photos by Pia Ulin

Er is maar heel weinig kleur te vinden in dit appartement. Het is vrijwel geheel zwart en wit gecombineerd met accessoires in neutrale tinten. Het appartement is niet heel groot, op de tweede foto zie je de ruimtes samenkomen in de woonkamer.

De entree van het appartementje is wel heel erg wit, een beetje te wit naar mijn smaak. Maar daardoor wel heel ruim en licht. De zwarte stoel tegen de witte wand zorgt voor een mooi contrast.

In de woonkamer vind ik de afscheidende, witte kast heel erg mooi. Door de kast te vullen met glazen potten, bruine opbergdozen en vooral veel witte boeken blijft het een rustig geheel in de vrij volle ruimte. De twee stoeltjes vind ik erg leuk, mooie combinatie van het bruine hout met de grijze kussens. Op tafel een bos witte rozen die perfect in het plaatje past.

De andere kast in het appartement is bruin en daardoor wat opvallender aanwezig in de ruimte. Wederom is de kast heel mooi gestyled: de combinatie van kleuren en materialen zorgt voor een mooi geheel. De zinken letter bovenop de kast vind ik fantastisch, ik heb zelf ook een ‘M’, maar die is niet zo groot. Deze letter is een echte eyecatcher.

Het eetgedeelte wordt ‘opgefleurd’ door de stoere quote-posters van Andy Warhol. De lampjes boven de eettafel zijn mooi om hun eenvoud. De zwarte stoel aan de eettafel is een Eames Eiffel chair look-a-like: mooi!

In de slaapkamer is dezelfde zwarte stoel terug te vinden. Het beddengoed is simpel, verwassen linnen. Een stoer accent in de slaapkamer met een superschattige balkonnetje. Een heerlijk plekje om in de zomer nog te genieten van de laatste zonnestralen. Mmm, fijn! Ik zie mezelf hier wel zitten.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Sylvia
  7 februari 2013

  Is inderdaad erg mooi. Om er in te wonen vind ik het iets te to the point (ik ben toch wel van gezellige prullaria etc.), maar de foto’s zijn tof :)

 • Reageren
  Melissa
  7 februari 2013

  Inderdaad weinig kleur. Maar door dat witte lijkt het wel weer groter. Het heeft ook wel weer wat!

 • Reageren
  Angelina
  7 februari 2013

  Het is wel een heel tof appartement, maar vind het wel heel somber overkomen. Dat kan natuurlijk heel snel opgelost worden! ;)

 • Reageren
  marlyssa
  8 februari 2013

  Toffe indeling zo met die keuken die om de hoek doorloopt en dan dat muurtje!

 • Reageren
  Olga
  11 februari 2013

  Ik heb je de Liebster Award gegeven :) je bent getagd!

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up