BINNENKIJKEN WONEN

Dreaming of my own home #14

Licht, heel licht en fris. Dat is het huis van grafisch ontwerper Stéphanie Barbon Raven. Ze woont in een villa uit 1923 die ze van top tot teen renoveerde. Dat de bewoonster grafisch ontwerpster is zie je op diverse plekken in het huis terug.

via / photos by Mette Wotkjær

Een echt goed overzicht van het huis krijg je niet door deze foto’s. Maar de fijne details zijn genoeg wat mij betreft. Een print boven de bank met pasteltinten, kussen op de bank met grafische prints (ik vind het ronde kussen vooral heel leuk!). Een fotolijstrichel in strak zwart steekt mooi af tegen de witte muur. Het hoekje met een fijne (Eames!) schommelstoel met voorzien van een zacht schapenvachtje en een simpel designlampje lijkt mij een heerlijke plek om te zitten.

Voor de bank ligt een zwart-wit gestreept vloerkleed, deze print komt weer terug in de vaas die even verderop op de vloer staat. Mooi! De wand met de open haard is ook mooi met de uitsparing voor houtblokken.

Op de studeerkamer hangen diverse prints aan de muur met tape. Zo maak je gemakkelijk je eigen kunstwerk. De doosjes vind ik ook leuk, ze zorgen voor net een beetje kleur in het geheel. De keuken is lekker wit en rustig: strak, hoogglans wit. Boven het aanrecht hangt een mobile van pastelkleurige vormen. Misschien niet de meest praktische plek, maar wel leuk! ;)

Dromen van een eigen huis wordt wel heel werkelijk op dit moment. Afgelopen woensdag ben ik op sollicitatiegesprek geweest bij Flair voor een stageplek op de lifestyle-redactie. Dat ging goed, ik was enthousiast en dat was wederzijds. Een klein uurtje later werd ik al gebeld dat ze me graag wilden ‘hebben’. Yay! Super leuk! Vanaf 5 augustus ga ik in Hoofddorp aan de slag op de redactie van Flair!

Maar omdat Groningen – Hoofddorp niet te reizen is ben ik op zoek naar woonruimte/een appartement in Haarlem, Hoofddorp, Leiden of omgeving voor maximaal 600 euro inclusief. Weet een van jullie misschien iets of iemand?  :)

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reageren
  Dita
  29 juni 2013

  Erg mooi!

 • Reageren
  Carola
  29 juni 2013

  Wauw haar villa ziet erg mooi uit! En wat fijn dat je de stageplek hebt! Ik zelf ben ook op zoek naar een appartement/woonruimte en zoek via http://www.pararius.nl/ . Ik heb even voor je gekeken en wat links naar je gemaild.

 • Reageren
  Farah
  29 juni 2013

  Super mooi!
  Ik heb een appartementje met een vriendin, dat we nou aan het opknappen zijn, dus wat inspiratie kan ik altijd gebruiken ;).

  Succes met het zoeken naar een woonruimte!

 • Reageren
  Tineke
  29 juni 2013

  Ik vind dit ook heel mooi! Succes met het vinden van een woonruimte! Ik ben niet bekend met Hoofddorp, dus ik kan je niet helpen!

 • Reageren
  Alyssa
  29 juni 2013

  Wat gaaf dat je stage gaat lopen bij Flair! :D
  Ik weet qua woonruimte helaas niks… succes met de zoektocht, komt vast goed!

 • Reageren
  Dionne
  29 juni 2013

  Mooie inspiratie!

 • Reageren
  Simone
  29 juni 2013

  Ooo wat super dat je bij flair gaat werken! Leuk! Succes met zoeken naar woonruimte !

 • Reageren
  Angelina
  30 juni 2013

  Oehh love it!! En nogmaals gefeliciteerd met je toffe stage :D hopelijk vindt je snel een mooi plekje!

 • Reageren
  MySimplySpecial
  30 juni 2013

  Mooi en gefeliciteerd met je stageplek!

 • Reageren
  Jorian
  30 juni 2013

  Hoi marlies. Ik had je natuurlijk al een berichtje gestuurd via Instagram. Maar wat is je email adres? Dan stuur ik je even een mailtje met tips :)
  Liefs Jorian

 • Reageren
  Anja
  30 juni 2013

  Gefeliciteerd met je stageplek!

 • Reageren
  oma
  30 juni 2013

  Succes hoor Marlies

 • Reageren
  Cindy
  30 juni 2013

  Wat een heerlijk licht huis. Daar hou ik van. Succes met je stage, tof hoor!

 • Reageren
  Kimberley
  1 juli 2013

  Heerlijke inspiratie! En gefeliciteerd met je stage plek, gaaf!

 • Reageren
  Marlyssa
  19 juli 2013

  Gefeliciteerd met je stageplaats, onwijs leuke plek denk ik zo! Hopen dat je snel je eigen plekje vindt en er iets moois van kan maken:)

 • Reageren
  Shifra
  11 augustus 2013

  Echt pre-cies mijn stijl! Doe mij dit huis maar. :)

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up