BINNENKIJKEN WONEN

Dreaming of my own home #13

Het huis waar we vandaag binnenkijken is het huis van fotograaf Jakob Helbig en zijn vrouw Mette, ten Noorden van Kopenhagen. Zelf maakt Jakob vaak woonreportages voor het Deense tijdschrift Femina. Maar nu staat zijn eigen huis in de spotlights. Dat huis kan niet anders dan mooi zijn, en dat is het ook. Heel strak, clean en een beetje kleurloos. Saai? Dat zeker niet, je ziet dat Mette en Jakob oog hebben voor detail.

via // photos by Jakob Helbig

Op de eerste foto zie je een heel gaaf DIY-idee. Een supergroot canvas verdeeld in hokjes met allerlei verschillende prints in zwart en wit. Je kunt zoiets zelf maken met verschillende stoffen of stukjes behang. Zo maak je een heel persoonlijk kunstwerk. Precies in de kleuren die je zelf mooi vindt. (Ik had dit al eens eerder gezien bij kennissen met verschillende stukjes stof en sindsdien ‘spaar’ ik allerlei mooie stofjes van oude kledingstukken tot lapjes van de markt.)

In de woonkamer is een mooie houtkachel, ingebouwd in de muur dus hij neemt geen ruimte in beslag. De schouw is evenals de muur wit en valt daardoor niet erg op. Wel is het randje gebruikt om een mooi stilleven op uit te stallen. De mand met hout is gemaakt van gerecyclede autobanden en vind ik ook enorm mooi. Een soortgelijke vind je hier.

Aan de muur een verzameling foto’s. Weer alleen in zwart en wit. Mooi om te zien hoe je door dezelfde soorten fotolijsten en kleuren een vrij rustig geheel krijgt van toch wel heel verschillende foto’s. Het materiaal van de bak is niet mijn favoriet. Van die dikke ribstof. Maar de kleur past wel heel mooi in dit interieur. Samen met de kussens en de mooie matzwarte lamp vormt dit hoekje een fijne relaxplek om ’s avonds te lezen.

In het hele appartement ligt dezelfde vloer: lichtgrijs laminaat met een v-groef wat de illusie wekt van planken. Door de vloer in het hele appartement door te laten lopen wordt een eenheid gecreëerd. In de keuken steekt het wit van de kastjes mooi af bij de kleur van de vloer. Samen met het industriële fornuis is de keuken echt stoer. Ook vind ik het mooi dat de keuken zo ruim is gehouden door geen bovenkastjes te gebruiken – ik vind bovenkastjes eigenlijk nooit heel mooi. Op het aanrecht zie je wat accessoires die gezien mogen worden: een witte Kitchenaid en de retro radio en broodrooster bijvoorbeeld.

In de werkkamer van de fotografen staat een supermooie vakkenkast. Heel strak en modern en door de combinatie van witte en lichthouten vakken heel speels. De vele fotografieboeken voegen hier kleur toe aan de ruimte.

 

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Dita
  21 mei 2013

  super mooi, erg leuk al die inspiratie posts, kan ik mooi gebruiken voor het inrichten van ons nieuwe huis :)

 • Reageren
  Pauline
  21 mei 2013

  Ik hou toch wel iets van meer kleur, maar alsnog ziet het er prachtig uit :).

  http://www.ellesappellepauline.blogspot.nl

  xoxo

 • Reageren
  Angelina
  21 mei 2013

  Oeh fijn huisje weer!! <3

 • Reageren
  Indira
  21 mei 2013

  Leuk inderdaad dat grote canvas!

 • Reageren
  Anja
  21 mei 2013

  Ziet er mooi uit, maar hou zelf iets teveel van kleur :)

 • Reageren
  Kimberly
  21 mei 2013

  Die keuken is helemaal mijn style! Nu nog een kook eilandje erbij en het is mijn droomkeuken haha

 • Reageren
  Kiki
  21 mei 2013

  Wat een prachtig inspiratiepostje weer! Ik droom ook van mijn eigen appartementje :) liefs

 • Reageren
  Nanda
  21 mei 2013

  Ik hou echt van dit soort interieurs, niet te veel poespas maar mooie aandachtspunten :)

 • Reageren
  MySimplySpecial
  21 mei 2013

  Leuk! Vooral die lijstjes met zwart wit foto’s!

 • Reageren
  Louise
  26 mei 2013

  Mooie inspiratie!

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up