BINNENKIJKEN WONEN

Dreaming of my own home #12

Vandaag kijken we binnen in een huis dat de eigenaren kochten als een bouwval. De Zweedse Inge en Jimmi knapten het huis op en lieten daarbij de oude details – een prachtige houten vloer, fantastische plafonds met ornamenten – intact.

via // photos by Frederikke Heiberg

De basis van het huis is eenvoudig en wit. Met oude, rommelmarkvondsten maken dit huis persoonlijk. In de woonkamer is een klein afscheidingswandje gemaakt van een oude deur, leuk detail. De simpele witte bank (gewoon van Ikea) vormt het middelpunt van de woonkamer. De oude houten tafel en een bruin leren poef vind ik enorm mooi.

De keuken is enorm en matzwart. Gewaagd, maar het past zo goed in de industriële sfeer van het huis. Grappig ook dat het fornuis losstaat van de rest van de keuken. Het kleine zitje is volgens mij een fijn plekje om ’s morgens even gauw te ontbijten.

Uitgebreid tafelen doe je aan de lichtblauwe eettafel. Mooi hoe die frisse kleur de hele ruimte opfleurt. Stoer ook de zwarte industriële lamp boven de tafel.

Ook de badkamer heeft iets stoers. Zwarte tegels, een stortdouche (fijn!) en een prachtig bad op pootjes. Zien jullie ook die vintage weegschaal? Gaaf! Ook zo’n zwart (verroest) kastje zou ik heel graag vinden op een rommelmarkt.

De slaapkamer is rustig en wit. Mooie details zijn het plafond en een ‘hemelbed’ met stoere steigerbuizen. De strakke witte kastenwand valt nauwelijks op. Ook op het bed witte lakens en gehaakte kussens. Het houten krukje fungeert als nachtkastje.

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Kimberly
  7 mei 2013

  Die badkamer vind ik wel gaaf, al zou ik de mijne zelf niet zo willen hebben, iets te donker :P

 • Reageren
  Nora
  7 mei 2013

  Wauw wat een prachtig huis! k hou helemaal van deze stijl echt prachtig!

 • Reageren
  Nanda
  7 mei 2013

  Oh die badkamer! Geweldig!

 • Reageren
  Carola
  7 mei 2013

  Wauw ziet er mooi uit!

 • Reageren
  Mevrouw Wispeltuut
  7 mei 2013

  Mij iets te steriel (onhaalbaar met een peuter van twee en beetje onleefbaar voor mezelf…). Wat meteen opviel was die mooie, glazen ‘deur/wand’. Prachtig!

 • Reageren
  Angelina
  7 mei 2013

  Gave stijl! Het plafond en het afscheidingswandje van glas zijn super.

 • Reageren
  Marloes
  11 mei 2013

  Ah dat bed vind ik echt heel stoer, maar toch lief want het blijft een hemelbed ;) Mijn vriend heeft net zijn lascursus klaar, misschien kan ik ‘m zo ver krijgen dat hij zoiets maakt, haha!

  • Reageren
   Marlies
   13 mei 2013

   Oeh ja dat zou leuk zijn! Stoer bed inderdaad :)

 • Reageren
  Contentable
  15 mei 2013

  Ik kende jouw blog helemaal niet maar dit is echt zo’n blog die uit het niets super leuk blijkt te zijn! Keep up te good work :) en natuurlijk mooie foto’s hierboven. Zo’n witte houten vloer is iets wat ik ooit ook wil hebben..

  • Reageren
   Marlies
   15 mei 2013

   Ah thanks voor je lieve woorden! :)

 • Reageren
  Angela
  14 oktober 2014

  Wauw wat prachtig, bedankt voor de inspiratie! Vooral die industriële elementen vind ik erg mooi. Zelf heb ik een industriële tafel waar ik helemaal verliefd op ben, deze brengt zo veel sfeer met zich mee.

 • Reageren
  Milly
  11 december 2014

  Ik vind het prachtig allemaal! Knap ook dat je dit in feite uit een rommeltje op deze manier op kan bouwen. Dat zou ik zelf ook wel willen. Ben benieuwd, hebben ze hier hulp bij gehad of zijn ze zelf gewoon erg creatief?

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up