DO IT YOURSELF WONEN

DIY: ‘keramiek’ + bloemen & planten voor Pasen

BLOEMEN PLANTEN 01

Ik ben gek op mooi keramiek, alleen is het vaak zo duur en kwetsbaar, al maakt dat het juist ook weer zo mooi. Deze DIY had ik al een tijdje op mijn lijstje staan. Het is eigenlijk heel gemakkelijk en daarom juist zo leuk! Kijk gauw verder om te zien hoe je op een goedkope manier ‘keramiek’ maakt.

BLOEMEN PLANTEN 02 en 04 collage

Ik kocht wat ‘kristallen’ items: een vaas, asbak en bordje bij de veredelde kringloop tegenover ons huis. Het is een winkel waar je ook je eigen spullen heen kunt brengen zodat zij het voor jou verkopen, helaas zijn de prijzen daarom iets duurder, maar hé, hij zit tegenover ons huis… Ik maakte het glas goed schoon (met een kneepje citroen in het water kun je de boel goed ontvetten) en nam twee restjes matte muur- en meubelverf: grijs en mintgroen. Daarna bracht ik de verf op de buitenkant van de vaas en op de onderkant van het bordje en de asbak met een kleine kwast heel dun en in meerdere laagjes aan, voor het mooiste effect. Het is het leukst om te kiezen voor kristallen items met een fijne structuur, dan zie je het minst van de streken van je kwastje. Door het matte effect van de verf lijken de asbak, het bordje en de vaas nu net keramiek.

BLOEMEN PLANTEN 03

De geverfde items gebruikte ik om een styling te maken van bloemen en planten in paassfeer. Bij de bloemist koos ik voor verschillende witte bloemen: ranonkels, Franse tulpen, bloesem en een Allium en als blikvanger een mooie lavendelblauwe ridderspoor. Ook nam ik nog wat narcissen- en hyacintenbolletjes mee, ik zette ze erbij met twee andere vetplantjes die ik al had staan. Door te kiezen voor potjes in neutrale tinten, wit en mat grijs hield ik het geheel rustig.

BLOEMEN PLANTEN 05 BLOEMEN PLANTEN 06 BLOEMEN PLANTEN 07 BLOEMEN PLANTEN 08

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl & Mooiwatplantendoen.nl. Kijk voor meer inspiratie op het gebied van bloemen en planten eens op deze websites! Ze delen er de leukste zelfmakers en stylingideeën voor bloemen en planten in huis.

Bewaren

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Ageeth Mooij
  14 maart 2016

  Ik vind je idee en uitvoering fantastisch! Zo simpel en zo mooi <3

 • Reageren
  Astrid
  14 maart 2016

  Wat een geweldig idee! De uitvoering is zo simpel maar het effect is prachtig. De matte verf is toch wel de uitvinding van het moment, gebruik het zelf ook veel voor projecten.

 • Reageren
  Babette | StudioBabsie
  14 maart 2016

  Wat een heerlijke foto’s & prachtige styling! Het idee staat ookal een tijdje op mijn lijstje, maar dit zijn wel hele fijne kleurtjes!! Ik wordt er in iedergeval vrolijk van ;)

 • Reageren
  Elly
  14 maart 2016

  Wat een mooie en frisse creatie, top.

 • Reageren
  Patricia
  15 maart 2016

  Wat gaaf zeg! Lijkt me ook mooi in zwart of wit.

 • Reageren
  Rensina Steursma
  15 maart 2016

  Wat een heerlijke DIY!
  Zo simpel, maar toch bijzonder. De DIY staat sinds kort op mijn todo lijstje, maar deze moet ik echt snel maar eens gaan uitvoeren.
  Weer een prachtige styling en hele mooie foto’s!

 • Reageren
  Femke
  15 maart 2016

  Wat een origineel en leuk idee! Ik sla deze DIY op, leuk om een keertje te doen!

 • Reageren
  Joriannn
  16 maart 2016

  Heeeeeeeeel leuk!!!!!!

 • Reageren
  Lia
  18 maart 2016

  Ziet er weer geweldig uit!! Erg leuk idee ook!

 • Reageren
  Lizet
  25 maart 2016

  Staat mooi inderdaad!! Vind de vaas ook erg gaaf!

 • Reageren
  Janouk
  26 maart 2016

  Dit is echt geweldig!

 • Reageren
  Tuinatuurlijk
  9 januari 2017

  Ziet er leuk uit!

  Gr.
  Rob

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up