DO IT YOURSELF MAKEN RECEPTEN WONEN

Chique tafelen met Pasen

Hoera het is voorjaar en er staan weer fijne feestdagen voor de deur. Ik grijp de feestdagen graag aan om er ook écht een feestje van te maken en lekker uit te pakken: allerlei lekkers te maken én de tafel mooi te dekken. In samenwerking met Dille & Kamille stylde ik een chique paasbrunch.

Kleuren afstemmen
Als basiskleur voor de tafelaankleding koos ik voor zachtroze. Deze kleur komt terug in het tafelkleed en het servies. Doordat het tafelkleed en het servies dezelfde kleur hebben oogt de tafel heel chique. De rustige basis is fijn als je wilt uitpakken met veel gerechtjes die je op tafel serveert. Ik vind het altijd mooi om gerechten te kiezen die qua kleur passen bij de aankleding van de tafel. Broodjes zijn altijd goed tijdens een brunch, ik serveerde ze in een gehaakt mandje dat dezelfde roze kleur heeft als het servies en het tafelkleed. De servetten die ik gebruikte hebben een donkerblauw accent. Om deze donkerblauwe kleur terug te laten komen maakte ik een taart die ik decoreerde met blauwe bessen. Ook het roze komt terug in de granaatappelpitjes op het dessert.

De kleuren van de bloemen stemde ik ook af op de roze basiskleur. Eucalyptusgroen past eigenlijk overal bij en zorgt voor een fijne natuurlijke uitstraling (en een heerlijke geur), de witte violieren maken het lekker fris en het zachtroze is precies de kleur van het tafelkleed en het servies. De paarse tint van de ranonkels liet ik terugkomen in het drankje dat ik serveerde; huisgemaakt bosvruchtensap (meng hiervoor een 250 g diepvriesfruit met 1 liter koud water in de blender).

Om de tafelstyling extra chique te maken koos ik voor lange dinerkaarsen in de roze basiskleur. Toen ik de kaarsen aanstak kreeg de tafel direct meer sfeer. Kaarsen zijn echt niet alleen voor kerst maar kunnen altijd, ook met Pasen en ook tijdens een brunch, helemaal in deze zachtroze tint. Door de kandelaars heel simpel te houden krijgen ze niet te veel aandacht en oogt het geheel niet druk.

Cadeautje voor je gasten
Om aan te duiden wie waar mag zitten aan tafel maakte ik kleine boeketjes die ik in de kommetjes legde. Hieraan knoopte ik een label waar ik de naam van elke gast op stempelde. Het boeketje kunnen je gasten na afloop van de brunch mee naar huis nemen. Voor het boeketje koos ik voor twee verschillende soorten ranonkels, in een zachtroze tint, passend bij het tafelkleed en het servies en een groen/paarse variant. Daarnaast gebruikte ik een bloesemtakje, een violier en een takje eucalyptus. Het bosje bond ik samen met naturel vlaskoord voor een natuurlijke uitstraling.

Wil je zelf aan de slag met een miniboeketje voor je gasten?

 • Voor een miniboeketje heb je aan maximaal vijf bloemen of takjes al genoeg. Let goed op verschil in de vorm van de bloemen. Koop de bloemen bijvoorbeeld in bossen op de markt zodat je de overgebleven bloemen kunt gebruiken voor een boeket dat je (ook) op tafel of ergens anders in huis neer kunt zetten.
 • Kies voor bloemen in kleuren die passen bij de aankleding van je tafel, zo houd je het geheel chique en rustig.
 • Verkijk je niet op de grootte van het boeketje, het moet passen op de borden. Knip de stelen liever eerst wat langer af en kijk of het goed past. Je kunt ze altijd korter knippen.
 • Eventueel kun je het boeketje nog inpakken met cadeaupapier, ik heb ervoor gekozen dit niet te doen om zo de bloemen beter uit te laten komen.
 • Nog een tip: het boeketje is natuurlijk wat onhandig als je lekkere soep wilt serveren in het kommetje. Je kunt daarom voor elke gast een glas met een laagje water klaarzetten dat als vaasje kan dienen tijdens het tafelen.

Het recept voor de taart die ik speciaal voor deze brunch maakte wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. Hij was namelijk erg goed gelukt en ziet er ook nog eens heel feestelijk uit. De basis is een bananencake die je ook heel goed in een bakblik kunt maken zonder de roomvulling waardoor hij iets minder feestelijk en ook gelijk wat minder machtig (en calorierijk) is.

Recept: Bananenlaagjescake met mascarponeroom en bosbessen

Dit heb je nodig
kokosolie (om in te vetten)
250 g speltmeel
1 tl bakpoeder
snufje zout
4 rijpe bananen
50 ml (plantaardige) melk
5 ontpitte Medjool dadels
1 tl baking soda
1 tl appelciderazijn
250 g mascarpone
250 ml slagroom
2 el lemoncurd
handje blauwe bessen
poedersuiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm doorsnede met bakpapier en vet de randen goed in met kokosolie. Mix het speltmeel, bakpoeder met het snufje zout in een grote kom. Mix de bananen, melk en dadels in de blender en voeg het mengsel bij het meel in de kom. Mix tot een glad beslag. Meng de baking soda en het appelciderazijn in een apart kommetje – het gaat nu schuimen – en voeg het bij het beslag. Roer nog even goed door en schep het beslag in de springvorm. Bak de cake in 40 tot 45 goudbruin. Maak ondertussen de mascarponeroom door de mascarpone en slagroom door elkaar te mixen tot je een lobbig mengsel hebt. Spatel er daarna de lemoncurd doorheen en zet weg in de koelkast. Wanneer de bananencake klaar is laat je hem goed afkoelen. Snijd de bananencake doormidden en verdeel de helft van de mascarponeroom over de onderkant. Leg de bovenkant erop en besmeer met de overgebleven room. Decoreer de taart met de blauwe bessen en bestuif eventueel met wat poedersuiker.

Ik wens je alvast fijne Paasdagen!

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met Dille & Kamille. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reageren
  Rensina Steursma
  1 april 2017

  Wauw prachtige foto’s weer!
  Is het mooie servies, dat volgens mij niet helemaal strak is, ook van Dille & Kamille?

  • Reageren
   Marlies
   5 april 2017

   Dankjewel Rensina! Ja het servies is ook van Dille & Kamille! Niet helemaal strak en echt supermooi! :)

 • Reageren
  Babette | StudioBabsie
  1 april 2017

  Wat een heerlijke tafel, zou zo willen aanschuiven! ;)

 • Reageren
  Jeanette Renting
  1 april 2017

  Heel mooi. En heb deze blogpost opgeslagen want ben dol op alles met blauwe bessen. Fijn weekend.

 • Reageren
  Eline
  2 april 2017

  Wauw wat een prachtige styling. Zo’n tafel zou ik ook wel willen hebben met Pasen! Je foto’s zijn iedere keer weer een genot om naar te kijken, ik haal erg enorm veel inspiratie uit.

  • Reageren
   Marlies
   5 april 2017

   Wat een ontzettend lief compliment, dankjewel!

 • Reageren
  Dionne
  2 april 2017

  Wauw! Je hebt de tafel fantastisch gedekt!

 • Reageren
  Danielle
  3 april 2017

  Wauw! Inspirerend om te zien. Mag ik vragen waar je de letter stempels vandaan hebt?

  • Reageren
   Marlies
   5 april 2017

   Oei, die heb ik echt heel lang geleden een keer online besteld, ik weet helaas niet meer waar. Sorry!

 • Reageren
  Angelina
  4 april 2017

  Ziet er mooi uit meid! Het servies van Dille is echt prachtig.

  • Reageren
   Marlies
   6 april 2017

   Ja he? Lekker roze! Jammer dat ik het terug moest brengen naar de winkel! ;)

 • Reageren
  Jorian
  5 april 2017

  Super leuk zeg! Je zou dit toch allemaal willen hebben!!

  • Reageren
   Marlies
   6 april 2017

   Vooral al dat eten he? ;)

 • Reageren
  Fenna
  5 april 2017

  Ik zie dat ik mag komen eten;)

  • Reageren
   Marlies
   6 april 2017

   Haha te laat! Alles is al op ;)

 • Reageren
  Lia
  7 april 2017

  Prachtig mooi gedaan Marlies!! En die taart…… die lijkt me heerlijk! Ga ik zeker een keer maken!

 • Laat een reactie achter

  Scroll Up